Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

Επιλογές-Εκλογές

Μονόδρομος; Λονδίνο 2010
Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημερομηνία: 20/10/2010. Κυκλική; Διπλή; Επαναλαμβανόμενη; Ό,τι και να'ναι είναι ιδιαίτερη και αυτό της δίνει μια γοητεία. Ξεχωρίζει μέσα στο σωρό... Δεν ήθελα να την αφήσω να περάσει "άγραφη". Ας γράψω, λοιπόν, κάτι προς τιμήν της. Μια απάντηση, μια απόφαση και μια παραπομπή/παράθεση θα είναι το στίγμα της ημέρας αυτής.

Απάντηση: Είναι όλες τραβηγμένες από μένα. Με την εξαίρεση μιας, σε πολύ παλιά αρχική ανάρτηση, που έχει ένδειξη ότι είναι φωτογραφία άλλου προσώπου. Η ερώτηση ήταν από που προέρχονται οι φωτογραφίες του ιστολογίου αυτού.

Απόφαση: στρέφω (ξανά) το βλέμμα μου "εκεί έξω". "Ιστολογικά" μιλώντας. Προσπάθησα ειλικρινά να το αποφύγω. Προσπάθησα να περιχαρακωθώ. Προσπάθησα να με προστατέψω. Αλλά απέτυχα. Είναι τόσα τα πράγματα που με θυμώνουν και με πληγώνουν γύρω μου που νιώθω πως το πύον μού έχει φτάσει στο λαιμό...

Παραπομπή/παράθεση: Η δύναμη του Αθηναίου καταναλωτή. Αντιγράφω (και κοκκινίζω):

Σε λίγες εβδομάδες έρχονται οι δημοτικές εκλογές και οι συζητήσεις για το καλό της Αθήνας, για τους ικανούς, τους ανίκανους και τους λουφαδόρους έχουν ανάψει. Ταυτόχρονα υπάρχει και η διάχυτη γνώμη του «όλοι είναι ίδιοι» που αντί να χάνει σε έδαφος όσο σφίγγουν τα πράγματα, τόσο μοιάζει να κερδίζει.
Γιατί; Γιατί ίσως τώρα που φαίνεται να είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση σ’αυτά που συμβαίνουν, ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγουμε τα διλήμματα είναι η ισοπέδωση: «είναι όλοι ίδιοι-δε φταίω εγώ -δε χρειάζεται να ενημερωθώ-δε χρειάζεται να προσπαθήσω-δεν είναι δικό μου θέμα- αφού όλοι ίδιοι είναι!».
Οι εκλογές έχουν σημασία, η απόφαση του καθενός μας έχει σημασία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην πάρεις θέση: η πληροφορία, τα προγράμματα, οι ίδιες μας οι εμπειρίες είναι αρκετές για να σχηματιστεί μία γνώμη. Αν είναι όλοι ίδιοι, είναι επειδή εμείς δεν απαιτούμε κάτι διαφορετικό. Οι δήμαρχοι που μας προσφέρονται είναι αυτοί που ζητάμε- αν δεν ζητάμε, κακό του κεφαλιού μας.
Αντικαταστήστε το "Αθήνα" με τον τόπο σας και πράξτε ανάλογα. Γιατί, όσο και να ακούγεται/είναι τετριμμένο και πολυφορεμένο, πραγματικά νιώθω ότι μου (μας;) τελείωσαν οι δικαιολογίες. Κάθε είδους.

Καλή 20-10-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: